Редактор: e-mail: Кадър БНТЗабавянето на ваксинацията в България, това означава забавяне на

...
Редактор: e-mail: Кадър БНТЗабавянето на ваксинацията в България, това означава забавяне на
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Правителството в България закъсня с мерките за бизнеса, до 2-3 години ще се наложи вдигане на ДДС

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

Забавянето на имунизацията в България, това значи закъснение на излизането от икономическата рецесия, дълги и мъчителни месеци за част от нашия бизнес, като се стартира от туризма, който доста зависи от това, като се мине през транспортната промишленост и доста други бизнеси, които зависят от обществени контакти. Така че колкото по-бързо България успее да влезе в положителни темпове на имунизация, толкоз по-бързо ще се развие и българската стопанска система, и ще излезем от тази дълбока рецесия.

Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков по скайпа от Съединени американски щати в " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Нормално е да има подозрения за имунизацията, тук в Съединените Щати също има такива подозрения, и по света също. Просто в България постоянно се съмняваме повече в нашите институции и дали това, което вършат, е вярното. В случая е вярното и колкото повече хора по-бързо се имунизират, за мен толкоз по-добре и от здравна гледна. И както споделих от икономическа позиция. Тук в Съединените Щати вършим съпоставяне, както загатнах към този момент. За да вървят по-бързо темповете, в една част от Щатите работи армията и много сполучливо. Близо 2 милиона доброволци към този момент са се ваксинирали и оказват помощ на медицинските сестри, тъй че стигнахме до най-малко към милион и 400 хиляди, милион и половина имунизации дневно, много над това, което беше по времето на президента Тръмп. Всъщност двойно повече, добави Симеон Дянков.

Правителството в България закъсня с бизнес ограниченията, данните са, че се подвига безработицата, една забележителна част от безработните в този момент щяха да са на работа, в случай че държавното управление в точния момент си беше свършило работата. То не си свърши работата, ограниченията за бизнеса закъсняха доста. Правителството би трябвало да развърже кесията, да резервира работни места и да сътвори нови. За мен е значимо държавното управление да помогне на бизнеса в този момент, а не след 3 или 6 месеца. За момента вървим към дребен напредък - 2, 2,2 %, което не е задоволително за българската стопанска система, би трябвало да надскочим 3 % тази година. Правителството би трябвало да актуализира бюджета, значими са политиките в превоза, селското стопанството и мебелната промишленост. До 2-3 години ще се наложи повдигане на Данък добавена стойност, сподели още Симеон Дянков. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР